Als ondernemer zie je kansen om verder te groeien. Of je onderneming groeit zo snel dat je bijvoorbeeld een groter pand wilt aankopen. Maar de investering die daarvoor nodig is, kun je zelf niet financieren. Wat zijn dan je mogelijkheden?

Wij analyseren graag of je plannen haalbaar zijn en begeleiden je financieringsaanvraag.

Financieel plan

Voor de verantwoording naar de financierder moet je in ieder geval een financieel plan hebben waarin staat: waar je het geld voor nodig hebt, hoe je het verwacht terug te verdienen en waar de risico’s zitten. 

Wij houden je plannen tegen het licht en gaan na of de investering verstandig is. Hoeveel geld heb je precies waarvoor nodig? Soms is de uitkomst dat je niet moet gaan financieren, maar dat je je tekort aan liquiditeit anders moet oplossen. Wij lopen met je door de mogelijkheden heen.

Wanneer duidelijk is dat je wilt en kunt gaan financieren, gaan we op zoek naar de meest geschikte financieringsvorm. 

Welke financieringsoplossing sluit het beste aan?

Je financiering is tegenwoordig niet alleen afhankelijk van de bank. Er zijn ook andere mogelijkheden, zoals crowdfunding of het zoeken van een geschikte investeerder. Soms wil een bank gedeeltelijk wel aanhaken en combineren we verschillende financieringsvormen.

Heb je als innovatieve onderneming groeikapitaal nodig? Dan heb je in sommige situaties nog meer mogelijkheden. De overheid biedt namelijk borgstellingen of alternatieve financieringsvormen aan voor innovatieve ondernemingen.

Herfinancieren

Heb je al eerder vreemd vermogen aangetrokken, maar heb je opnieuw groei- of werkkapitaal nodig? Dan adviseren wij hoe je je financieringen stapelt of je bestaande leningen herfinanciert.

Wij hebben veel ervaring met financieringsaanvragen en weten wat ervoor nodig is je ambities te laten slagen. Wij gaan altijd voor de meest geschikte financieringsoplossing voor jouw specifieke onderneming. De langere termijn houden we daarbij goed in het oog. 

Onze financieringscontracten zijn volledig doorgelicht

Marc Swinkels, Swinkels Zachtfruit

Mijn financiering loopt al enige tijd. Wij wilden bij de aanvraag zeker weten dat er geen haken en ogen in het financieringscontract zaten. “Klopt alles, wordt alles vermeld zoals afgesproken en zitten er voor ons geen risico’s aan?” Zij hebben de financieringscontracten volledig voor ons doorgelicht.

 

Met Van Lierop hebben wij veel persoonlijk contact. Zo houden ze een gevoel bij je bedrijf. Ze zijn to-the point en halen eruit wat erin zit.  Helemaal zoals het hoort en wij zijn tevreden.

Lees hier een ervaring van onze klant