Je bedrijf wordt groter en je wilt verder doorgroeien. Je ziet in dat 80 uur per week werken echt te veel wordt. In deze fase is de grootste uitdaging dan ook om taken te gaan delegeren en los te laten. Wij helpen je graag na te gaan waar jij je onderneming het meest mee helpt én hoe je dat vervolgens effectief inricht.

Welke competenties heeft je onderneming stapsgewijs nodig?

We kijken allereerst naar jouw ambities en je eigen functioneren. Als groeiende ondernemer bekleed je vaak diverse functies. Doe jij wat goed is voor je bedrijf? Waar ben je zelf echt goed in en zorgen je inspanningen voor het gewenste resultaat?

Door te structureren en iedere functie bij één persoon te beleggen, ontstaat er ruimte om je bedrijf door te laten groeien. Welke taken moet jij in jouw situatie het eerste uitbesteden? Ben je bijvoorbeeld het meest geholpen met een applicatiebeheerder of heb je HR-versterking nodig? Heb je baat bij financiële ondersteuning op kantoor? Als je als ondernemer commercieel minder bent onderlegd, moet je gaan inzetten op een betere verkooporganisatie.

Structuur aanbrengen in je organisatie

Een groter bedrijf betekent doorgaans meer mensen aan boord. Je moet dan bepaalde processen beter gaan stroomlijnen. Wanneer moeten nieuwe staffuncties ingericht worden en wanneer moet er een MT gevormd worden? Stel dat leidinggeven aan meerdere mensen je niet gelukkig maakt. Een manager die deze taak voor jou uit handen neemt, is dan vaak een goede oplossing.

In deze fase loop je tegen allerlei uitdagingen aan. Wij lichten je huidige organisatie door en geven aan welke stappen er te nemen zijn. Omdat wij veel ervaring hebben op dit vlak, schatten wij vaak snel in waar de schoen gaat wringen bij verdere groei.