Je hebt een goede medewerker in huis en je wilt hem of haar laten participeren in het bedrijf. Hoe gaat dat in zijn werk? Of je zit met een vennoot in een onderneming en de ambities komen niet meer overeen. Hoe treedt een vennoot uit?

Wat je situatie ook is, we begeleiden je zowel in het bepalen van de juiste prijs als het maken en goed vastleggen van aanvullende afspraken. 

Een zakenpartner laten toetreden

Wanneer iemand toetreedt tot een vennootschap zijn er een aantal aandachtspunten. Tegen welke condities koopt diegene zich in? Krijgt hij of zij zeggenschap? Hoe wordt de goodwill van een groeiende onderneming berekend?

Uittreden als vennoot

Mocht je er met je zakenpartner niet uitkomen, dan begeleiden wij het traject om jullie wegen te laten scheiden. We stellen de uitkoopsom vast. Ondanks deze betalingsverplichting moet het haalbaar zijn voor de andere vennoot om het bedrijf voort te zetten. We bekijken hoe we de continuïteit van de onderneming kunnen waarborgen en maken goede afspraken over betalingstermijnen en bedragen. Daarnaast moet de uittredende vennoot duidelijkheid hebben over zijn of haar aansprakelijkheid.

We gaan graag het gesprek met jullie aan en zorgen dat alle mogelijke discussiepunten getackeld worden.