Met het groeien van je onderneming nemen ook het vermogen en de risico’s toe. Wat als er iets misgaat? Past je huidige rechtsvorm nog wel bij de fase waarin je bedrijf zich bevindt? 

In welke situaties is het aangaan van een vof of maatschap met een partner een goede oplossing?

Veel ondernemers horen om zich heen dat je met een Besloten Vennootschap (bv) belasting bespaart. Maar (wanneer) is dat zo? En wat zijn de andere overwegingen om je eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) of maatschap te wijzigen in een bv?

Belasting besparen met een bv

Wanneer je belasting wilt besparen, dan is de bv aantrekkelijk vánaf een bepaalde winst. Ondanks dat de belastingdruk voor een bv lager is, is het echt een afweging. Dit komt omdat aan de andere kant aftrekposten zoals de zelfstandigenaftrek en mkb-vrijstelling wegvallen.

Aansprakelijkheid beperken met een bv

Ben je van plan veel kapitaal in je onderneming te investeren? Heb je personeel? Of werk je veel met persoonsgegevens? De kans op claims neemt dan flink toe. Je wilt niet dat een claim je privévermogen raakt.

Een belangrijk voordeel van een bv is dat het je privévermogen afschermt van het vermogen van de bv. Mocht je motief dus niet fiscaal zijn, dan kan aansprakelijkheid nog altijd de doorslag geven.

Wij brengen alle afwegingen voor je in kaart en gaan na wat voor jou de meest ideale rechtsvorm is. Wij zorgen hierbij dat wij zaken niet onnodig ingewikkeld maken.