Je bedrijf loopt goed. Op een gegeven moment heb je een overschot aan liquide middelen. Is het verstandig om je winsten in de bv te houden of hevel je het over naar privé? Belangrijk is dat je je plannen voor de toekomst inzichtelijk maakt. Ga je verder investeren in het bedrijf? Koop je in privé beleggingspanden aan of wil je graag een nieuw woonhuis? Of wil je bestaande bedrijfs- en/of privé financieringen aflossen?

Vermogensopbouw in de bv of dividend uitkeren naar privé?

Als ondernemer maak je winst in je bv. Je wilt dit geld eventueel naar privé overhevelen. Dit is mogelijk via een dividenduitkering. Wij begeleiden je graag om dit fiscaal en juridisch correct uit te voeren. 

Investeren in het bedrijf 

Als ondernemer kan het een interessante optie zijn om te investeren in je bedrijf. De betreffende investeringen doe je om tot verbetering en bedrijfsoptimalisatie te komen. Denk bijvoorbeeld aan de grote impact van nieuwe software. Deze investering is een behoorlijke ingreep, maar wel met de bedoeling om daar meer gemak, snelheid en efficiëntie voor terug te krijgen. 

Bestaande financieringen optimaliseren of aflossen

Sluit je financieringsstructuur nog aan op waar je nu staat? Ga je de opgebouwde winsten benutten om bestaande financieringen af te lossen? Wij denken graag met je mee en begeleiden je in alle mogelijke opties.