Je bent in loondienst en je krijgt de vraag om toe te treden tot het bedrijf. Of je overweegt een onderneming over te nemen. Hoe ga je dat financieren en welke risico’s loop je? Je hebt verschillende vragen en overziet niet direct wat er allemaal bij komt kijken. 

In een aankoop- of participatietraject doorlopen wij samen de volgende stappen.

Motivatie voor aankoop of deelname

Belangrijk is om eerst na te gaan waar je ambities liggen. Wat is je motivatie om deze stap te zetten? Hoe zie jij je nieuwe rol en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken?

Waarde bepalen

Hoe komt de waarde tot stand? Op basis van de aangeleverde cijfers maken wij een inschatting van de waarde. Wij zorgen dat je een betrouwbaar beeld krijgt en inzicht hebt in de manier waarop deze waarde tot stand komt.

Aankoop of deelname financieren 

Vervolgens doorlopen we jouw mogelijkheden op financieel gebied. Tegen welke waarde ga je deelnemen of aankopen? Op welke manier wil je financieren, via eigen vermogen of via de bank? Of is er andere externe financiering nodig?

Nadat jouw ambities, wensen en mogelijkheden in kaart zijn gebracht gaan we in onderhandeling met de aanbieder.

Aandeelhoudersovereenkomst

Hoe zit het precies met de aandelen? Hoe zorgen we dat je aansprakelijkheid of risico beperkt blijft? Bij het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst nemen we de wensen van alle partijen op.

Wij zorgen dat je weet waar je aan begint en dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Uiteraard verzekeren wij je van een goede, realistische deal. Samen met onze fiscaal juristen hebben wij alles in huis om je aankoop- of deelnametraject volledig te begeleiden.

Lees hier een ervaring van onze klant