Als startende ondernemer heb je behoefte aan zekerheid. Je hebt geen zin in gedoe achteraf. Wat zijn de juridische aandachtspunten en wat heb je echt specifiek voor jouw onderneming nodig? Als je met je partner een bedrijf start, komen er weer andere juridische vragen om de hoek kijken. Hoe maak je vooraf afspraken met elkaar en hoe leg je zaken goed vast?

Wij begeleiden je in begrijpelijke taal in wat er geregeld moet worden en waarom.

Opdrachtbevestiging en leveringsvoorwaarden

Iedere starter heeft leveringsvoorwaarden nodig om niet in de problemen te komen. Vragen die wij vaak te horen krijgen zijn: is de opdrachtbevestiging wel geldig als mijn klant niet getekend heeft? Wat zijn de betalingstermijnen en wat kan ik doen als een klant niet wil betalen?

Wij zorgen er altijd voor dat je leveringsvoorwaarden goed zijn afgestemd op de aard van jouw onderneming.

Samenwerkingsovereenkomsten

Contracten die je nodig kunt hebben bij een samenwerking zijn de vof-akte, een aandeelhoudersovereenkomst, een managementovereenkomst en/of een concurrentie- en relatiebeding.

Je legt hierin verschillende afspraken vast. Denk bijvoorbeeld aan: wie mag het bedrijf wanneer voortzetten? En hoe kunnen de overeenkomsten ontbonden worden?

Omdat wij zelf juridische expertise in huis hebben, kunnen wij de overeengekomen afspraken ook direct goed voor je vastleggen.

 

Lees hier een ervaring van onze klant