Je wilt onbezorgd aan je nieuwe avontuur beginnen en zaken 100% geregeld hebben. Naast het aanmelden bij de KvK en de Belastingdienst komen er nogal wat zaken op je af. Hoe regel je je administratie? In welke rechtsvorm start je? En hoe ga je winst maken? Wij zorgen er ook voor dat je risico’s volledig zijn afgedekt en dat je goed verzekerd bent.

Overwogen besluit naar het ondernemerschap

Waarom wil je ondernemer worden? Wat zijn je ambities? Voordat je de sprong waagt, is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt van wat er allemaal bij komt kijken. Wij kijken daarbij verder dan fiscaal en administratief en trekken de gevolgen van het ondernemerschap ook door naar je privésituatie. Vaak staan startende ondernemers hier niet bij stil.

Welke rechtsvorm past bij jou?

Veel starters kiezen voor de eenmanszaak als rechtsvorm of een vof als ze gaan samenwerken. Vaak zijn de overwegingen fiscaal, maar de bv kan ook gezien de aansprakelijkheid een betere keuze zijn. Welke rechtsvorm past het beste bij jouw ambities en persoonlijke omstandigheden?

Ondernemingsplan

Wat verwacht je aan omzet te behalen? Welk uurtarief reken je? Welke kosten maak je voor bijvoorbeeld materialen, een bedrijfswagen en marketing? Je wilt natuurlijk ook weten hoe het plaatje eruitziet als je een jaar gewerkt hebt. Wat ben je kwijt aan verzekeringen zoals je AOV? Hoeveel zet je voor je pensioen opzij? En hoeveel salaris betaal je jezelf maandelijks uit?

Het doel is om je een realistisch beeld te geven van je omzet en kosten. Je krijgt een beter inzicht in de reserveringen die je moet maken voor belastingen, je oudedag en verzekeringen.

Wij nemen van A tot Z alle stappen met je door, zodat jij goed beslagen ten ijs aan je ondernemersavontuur begint.

Lees hier een ervaring van onze klant